Gå til hovedindhold

Frivillig Brandmand (5 min. beredskab)

Brand & Redning Sønderjylland er afhængige af frivillige brandmænd og brandkvinder, der møder på stationen, når der er udrykninger til brand-, redning og miljøuheld. Næsten alle vores brandstationer, har plads til nye frivillige brandmænd.

Indhold

  Frivillige brandmænd udgør rygraden i Brand & Redning Sønderjylland. Vores frivillige brandmænd har fem minutter fra alarmen går, til de første brandbiler skal forlade garagen, på en (nogle gange flere) af vores 32 brandstationer. Det stiller selvfølgelig krav til din bopæl og/eller arbejdsplads. At være brandmand er dog ikke ensbetydende med, at du skal være til rådighed hele tiden. Du indgår en en gruppe af brandmænd, som samlet set sørger for at der altid er det nødvendige beredskab.

  Brand & Redning Sønderjylland sørger for køretøjer, materiel, sikkerhedsudstyr og uddannelse.

  Uddannelse

  Som frivillig brandmand skal du gennemgå brandmandsuddannelsen. Uddannelsen gennemføres normalt, i en kombination af aften- og weekender, afviklet af vores uddannelsesafdeling, typisk med udgangspunkt i Tinglev. Uddannelsen består af:

  • Førstehjælpsuddannelse
  • Grunduddannelse INDSATS (74 timer)
  • Funktionsuddannelse INDSATS (148 timer)

  Efter brandmandsuddannelsen, skal du deltage i 12 årlige øvelser af to times varighed. De fleste øvelser afvikles om aftenen på din egen brandstation, men der er også planlagt en hel uddannelsesdag, hvor vi mødes mellem flere brandstationer. 

  Hvilke krav stiller vi til dig

  For at blive frivillig i Brand og Redning Sønderjylland, skal følgende generelle krav være opfyldt

  • Du skal have en god fysik
  • Du skal være psykisk robust
  • Ren straffeattest
  • Du skal være fyldt 18 år
  • Du skal have kørekort til kat. B

  Hvad gør jeg nu

  Hvis du er interesseret i at blive frivillig brandmand, skal du kontakte din lokale brandkaptajn. Du kan finde kontaktoplysningerne på blivbrandmand.nu, eller du kan kontakte Brand & Redning Sønderjylland på 73777377 eller beredskab@brsj.dk eller

  Teamkoordinator Kenneth Achner, mail kac@brsj.dk, mobil 24228703 eller

  Vi hjælper dig videre til den rigtige kontaktperson.

  Vi glæder os til at høre fra dig!